torstai 4. huhtikuuta 2013

Vinalon

Aina kun Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un näkyy uutiskuvissa on hänellä se sama epämukavalta näyttävä asu päällään. Hänen isällään oli samankaltainen paitsi sellainen epämääräisen värinen. Diktaattorilla on varmasti niitä satoja, sillä epäilen, että se valmistetaan samasta aineesta kuin pohjoiskorealaisten vaatteet yleensäkin eli synteettisestä vinalon-kuidusta, joka nylonia muistuttavana tekokuituna on varmaan yhtä epämukava ja hiostava kuin nylonkin ja pinttyy nopeasti sellaiseen kuntoon, ettei sitä voi enää pitää.Tai kun tarkemmin ajattelee, niin nykyisen Kimin asu on valmistettu varmaan jostain länsimaisesta materiaalista, johon hiki ei pinty samalla lailla kiinni kuin halpaan tekokuituun, jota ei enää huolellinenkaan pesu pelasta hajuttomaksi.

Muuten tuo P-K:n sodalla uhittelu näyttäytyy aika naurettavana. Ja sille nauraisi naurismaan aidatkin, ellei tosiaan uhittelu ajaisi tuhoon viattomia pohjoiskorealaisia, jotka on täysin pidetty pimennossa siltä tosiasialta, että sen armeija on pelkkää romurautaa ja tykinruokaa, vaikkakin sillä onkin ehkä sellainen tykistö, joka kykenee ampumaan etelänaapurinsa pääkaupunkiin. Eri asia on sitten se, että kykeneekö se ampumaan laukaustakaan, ennen kuin Etelä-Korean sotavoimat USA:n avustuksella on tehnyt sen toimintakyvyttömäksi.

Itse asiassa Kim Jong-unin vaatekerta ei edes näytä niin epämukavalta kuin isällään ollut vinalon-kostyymi. Nykyisen Kimin puvun suunnittelijaksi paljastuukin kohta joku länsimainen huippusuunnittelija. Armani? Lagerfeld? Hugo Boss?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti